Ορθομοριακός Δείκτης Υγείας

 Ο Ορθομοριακός Δείκτης Υγείας

Η Ορθομοριακή Διατροφή θεωρείται η φυσική ιατρική του 21ου αιώνα. Μέσα από τα 5 θεμέλια που έχει καθιερώσει ως απαραίτητα για την ψυχοσωματική υγεία όλου του οργανισμού μπορεί να εξακριβώσει με μεγάλο βαθμό ακριβείας τα προβλήματα υγείας και να δράσει προληπτικά αλλά και θεραπευτικά. Για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί συγκεκριμμένες ορθομοριακές διαγνωστικές μεθόδους όπως τα ορθομοριακά ερωτηματολόγια. Μέσα από αυτά, η επιστημονική μας ομάδα έχει επιλέξει τις πιο σημαντικές ερωτήσεις και έχει σχεδιάσει ένα απλό αλλά αρκετά εμπεριστατωμένο ερωτηματολόγιο που ονομάζεται «Ορθομοριακός Δείκτης Υγείας». Έτσι το κάθε άτομο, πολύ γρήγορα και σε πρώτο επίπεδο μπορεί να εξακριβώσει πόσο υγιές είναι πραγματικά, πολλές φορές πολύ πιο πριν τα υποβόσκοντα παθολογικά συμπτώματα εξελιχθούν σε σοβαρή κλινική παθολογία. Τα πιο αναλυτικά ορθομοριακά ερωτηματολόγια χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους Συμβούλους Ορθομοριακής Διατροφής για πιο πολύπλοκα προβλήματα υγείας.

Πως συμπληρώνουμε το ερωτηματολόγιο

Η χρόνια έλλειψη ορθομοριακών θρεπτικών στοιχείων και η τοξίνωση των κυττάρων αργά ή γρήγορα έχει ως αποτέλεσμα την βαθμιαία κατάρευση του οργανισμού, ιστών και οργάνων. Αρχίζουν να εμφανίζονται ψυχοσωματικά παθολογικά συμπτώματα τα οποία όμως εκδηλώνονται πάντα μέσα από τα 5 θεμέλια της Ορθομοριακής Διατροφής. Ανάλογα με την διάρκεια και την ένταση τους τα συμπτώματα βαθμολογούνται από το 1 μέχρι το 3. Για παράδειγμα ας πάρουμε την πρώτη ομάδα συμπτωμάτων στο θεμέλιο των φλεγμονών. Πόνοι αρθρώσεων, πόνοι μυών, κράμπες, δυσκαμψία κινήσεων.

  • Αν τα συμπτώματα δεν είναι μόνιμα, όχι πάνω από 2-3 φορές τον μήνα βαθμολογούμε με 1.
  • Αν τα συμπτώματα είναι σχεδόν μόνιμα αλλά όχι ιδιαίτερα έντονα και ενοχλητικά βαθμολογούμε με 2.
  • Αν τα συμπτώματα είναι μόνιμα, έντονα και ενοχλητικά βαθμολογούμε με 3.

Εννοείται ότι αν δεν έχουμε τα συμπτώματα δεν βαθμολογούμε στο ανάλογο κουτάκι.

1. ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ

 

Πόνοι αρθρώσεων, πόνοι μυών, κράμπες, δυσκαμψία κινήσεων.

 

Έκζεμα, ψωρίαση, δερματοπάθειες γενικά. 

2. ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.    

 

Διαρροϊκό σύνδρομο, δυσκοιλιότητα, σπαστική κολίτιδα. 

 

Ξινίλες ή καούρες, φουσκώματα, αέρια.

3. ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.

 

Πονοκέφαλοι ή ημικρανίες.

 

Αίσθημα αδυναμίας ή ατονίας. 

4. ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ.  

 

Τριχόπτωση, ξηρά ή λιπαρά μαλλιά, πρόωρο γκριζάρισμα μαλλιών.

 

Κρυολογήματα, ιώσεις και λοιμώξεις.

5. ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ ΑΓΧΟΣ.  

 

Μειωμένη διάθεση για ερωτική επαφή ή ικανότητα. 

 

Εκνευρίζεστε ακόμα και όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Ερμηνεία του ερωτηματολογίου.

Από 0-10. Συγχαρητήρια. Ανήκετε στο 10% του γενικού πληθυσμού που είναι απόλυτα υγιής. Για να παραμείνετε όμως έτσι και ειδικά αν υπάρχει κάποιο θεμέλιο που παρουσιάζετε έντονα παθολογικά συμπτώματα σας συμβουλεύουμε να παίρνετε καθημερινά έναν από τους ορθομοριακούς συνδυασμούς πρόληψης για πλήρη κάλυψη του οργανισμού.

Από 11-20. Ανήκετε στο 60%-70% του πληθυσμού που αν και δεν σας έχουν ακόμα διαγνώση με κάποιο πρόβλημα υγείας όμως σίγουρα ο οργανισμός σας έχει αρχίσε να καταρέει. Για να μην υπάρξει επιδείνωση των συμπτωμάτων σας καλό είναι να ξεκινήσετε άμεσα να παίρνετε έναν από τους ορθομοριακούς συνδυασμούς πρόληψης. Επίσης σας συμβουλεύουμε να κάνετε την ορθομοριακή αποτοξίνωση και να ρυθμίσετε το γαστρεντερικό σας σύστημα ειδικά αν υπάρχουν έντονα συμπτώματα σε αυτά τα θεμέλια. 

Από 21-30. Ανήκετε στο 30%-40% του πληθυσμού που είτε παίρνει κάποιο φάρμακο για κάποιο πρόβλημα υγείας είτε επισκέπτεται τακτικά γιατρούς και νοσοκομεία. Σας συμβουλεύουμε να κλείσετε άμεσα ραντεβού και να επισκεφτείτε έναν πιστοποιημένο Σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφής για να αρχίσετε να αναβαθμίζετε την πολύτιμη υγείας σας.

Ορθομοριακή Διατροφή